Za kávou po Laosu a středním Vietnamu

Procestovali jsme střední Laos a střední Vietnam, abychom prozkoumali zdejší plantáže, navázali nové kontakty a načerpali nové unikátní zkušenosti spojené s pěstováním, zpracováním a pražením kávy v rámci místních komunit

Sběrač kávy v akci
Zralá robusta
Zde robusta teprve dozrává
Jesna z mnoha příjemných vietnamských kaváren
Jednoduché zpracování robusty tzv. suchou metodou
Mladé rostliny kávovníku připravené k výsadbě
Asi tříleté rostliny kávovníku  - robusty bojující s vedrem a sluncem na vyprahlé plantáži bez jakéhokoli zabezpečení povrchu půdy
Nádherně vonící květenství kávovníku
Zdravá plantáž robusty, jedna z mnoha ve středním Vietnamu
Zpracování robusty suchou cestou
Výmlat kávových zrn
Horská krajina v okolí Dalatu, kopce jsou osázeny mladými rostlinami arabiky
Kvaltně zpracovaná zrna výběrové arabiky tzv. mokrou cestou
Kamarád Josh nám ukazuje jeho chloubu a radost - vysoce kvalitní arabiku pěstovanou místními komunitami pod jeho supervizí na okolních kopcích